Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه؛ نقش فضای مجازی مدت‌هاست که در عرصه‌های گوناگون مورد بررسی قرار می‌گیرد. از حوزه فرهنگی گرفته تا اقتصادی و اجتماعی. وجود بستری برای ارائه هر گونه اطلاعات ناب و واقعی، در مقابل اخبار کذب و همچنین توانایی این فضا برای روشن کردن فساد‌های مختلف مالی و اداری، از مهم‌ترین کارکرد‌های شبکه‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تقی آزاد ارمکی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه درباره نوع نگاه و رویکرد مردم در فضای مجازی عنوان کرد: «فضای مجازی تولید هیجان اجتماعی می‌کند، زیرا منبع تولید ایده و خبر غیر نخبگان هستند و پالایش خبر صورت نمی‌گیرد. به همین دلیل هم هست که در فضای مجازی، شاهد این هستیم که مردم مستقیما به هم شلیک می‌کنند. تاب و تحمل هیچ نگاه مخالفی رو ندارن و فقط به یکدیگر می‌تازند. گروه‌های اجتماعی در این شبکه‌ها به جای اشتراک دیدگاه‌های متفاوت، تاب هیچ ایده‌ای را ندارند و مدام همدیگر را تخریب می‌کنند.»

او عدم به رسمیت شناختن نخبگان را، عامل صورت فعلی فضای مجازی دانست: «علت اینکه در فضای مجازی شاهد این مشکلات هستیم هم این است که به نخبگان و دانشمندان جامعه اجازه بروز نمی‌دهیم. وقتی نخبگان ساکت شوند، افراد دیگری که هیچ مرجعیتی ندارند، جایشان را می‌گیرند و نتیجه همین می‌شود که می‌بینیم. جسارت به رسمیت نخبگان در کشور ما وجود ندارد و این اخطار بزرگی برای بدنه اجتماعی کشور است.»

این جامعه‌شناس ادامه داد: «در حال حاضر دانشگاه حق ابراز وجود ندارد. مردم نمی‌توانند اعتراض کنند و در این شرایط، حوزه عمومی هم ساکت می‌شود. متاسفانه تفاوتی هم بین گروه‌های سیاسی در این زمینه چندان وجود ندارد.»

آزاد ارمکی در پایان تفاوت بین فساد مالی و فساد اداری را یکی از مهم‌ترین مبانی بررسی فساد و عدالت اجتمای دانست و خاطرنشان کرد: «فضای مجازی می‌تواند فرصتی برای فسادستیزی باشد. به طور مثال، مدیریت قدیمی شهر تهران، پایتخت را وارد مسیر نادرستی کرد. اخبار زیادی درباره رانت‌ها خوانده شد و در نتیجه آن تهران به بن‌بست رسید. در این مسیر، روند حرکت جامعه هم تغییر کرد. اما آیا گذاشتند که فضای مجازی به بستری برای نشان دادن این فساد‌ها بدل شود؟ آیا در حال حاضر، فضای مجازی قدرت دیدن این موضوعات را دارد؟ پاسخ این سوال خیر است، چون اصلا از همان ابتدا، فضای مجازی از این کانال و رصد‌های این چنینی وحرفه‌ای و فسادستیزانه خالی شد. تازه نباید فراموش کرد که فساد مالی قابل کنترل است، ولی فساد‌های دیگری وجود دارد که قابل دادگاهی شدن نیست و این رانت خطرناکی است که دیده نمی‌شود.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فضای مجازی تقی آزاد ارمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۰۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند

به گزارش صدای ایران از ایرنا از حوزه علمیه خراسان، آیت‌الله سیداحمد حسینی خراسانی روز شنبه در مراسم اقامه عزای امام جعفرصادق (ع) در مدرسه علمیه آیت‌الله خویی (ره) مشهد افزود: حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند و باید برای دفاع از ذخایر شیعی تدابیر هوشمندانه‌ای داشته باشد.

وی گفت: حوزه باید عالم به زمان خود و فرهنگ‌های رایج روزگارش باشد و از سیاست و سیاست مداران زمان با خبر و دنیای خودش را بشناسد و از آنچه که در غرب، مراکز نظامی، اماکن صنعتی و نظام بانکداری اطلاع جامع داشته باشد.

عضو مجلس خبرگان ادامه داد: حوزه علمیه علاوه بر عالم بودن و نگهبانی از ارزش‌های دینی، و صیانت از عزت، شرف و استقلال ملت باید اهل عمل باشد، چرا که اگر از پیشرفته‌ترین فنون و مهارت‌ها در عرصه‌های مختلف دانش برخوردار باشد، اما اهل عمل نباشد در انجام رسالتش موفق نخواهد شد.

وی افزود: حوزه با مردم و در میان مردم باشد، چرا که اگر حوزه به عنوان علامه دهر روزگار خود شناخته شود، اما از مردم بریده و جدا باشد، دیگر نمی‌تواند نگهبان ایمان، عقیده، فرهنگ، اخلاق، ادب و حجاب و عفاف ملت باقی بماند.

آیت الله حسینی خراسانی گفت: حوزه‌های علمیه و روحانیت مایه چشم روشنی رهبر معظم انقلاب هستند.

وی همچنین با اشاره به عملیات وعده صادق گفت: نظام جمهوری اسلامی به فرماندهی فرمانده کل قوا و فقیهی از مکتب امام صادق (ع) توانست مراکز حساس اسرائیل را هدف قرار دهد و گنبد آهنین این رژیم منحوس را در هم کوبد.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه مردم پشتوانه حوزه‌های علمیه هستند، یکی از دلایل پایداری روحانیت را، حمایت ملت خواند و افزود: حوزه‌های علمیه با همه زهد، تقوا و دیانت بدون حمایت مردم اعتبار ندارند.

وی به وضعیت معیشت طلاب و روحانیت اشاره و بیان کرد: اگر معیشت سامان نگیرد، از هر قشر و ملتی که نیز باشند، دچار آسیب خواهند شد، البته با قناعت، زهد و مجاهدت می‌شود شرایط زندگی را مدیریت کرد، اما باید مشکل معیشت به صورت اساسی حل شود.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  •  فراخوان ایده‌های مردم برای تحقق مشارکت در جهش تولید
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند